Hárommilliárd forinttal növelik majd a cégcsoport árbevételét és 400-450 millió forinttal az EBITDA-eredményét az Infinity eladási árából felvásárolt közepes méretű magyarországi vállalkozások.

Ígéretéhez híven gyorsan befektette az Infinity nevű cseh leányvállalata eladásából befolyt másfél milliárd forintot a Synergon Nyrt., a cég ugyanis tegnap több magyar kis- és középvállalat felvásárlását jelentette be. A társaság az akvizíciókra 1,9 milliárd forintot fordít, a vételárat részben készpénzzel, részben saját részvénnyel egyenlíti ki. Az újonnan felvásárolt társaságok a Synergon közleménye szerint bőven pótolni tudják az Infinity eddigi hozzájárulását a csoport eredményéhez: a várakozások szerint az új tagok jövőre 3 milliárd forint árbevételt és 400-450 millió forint EBITDA-eredményt hoznak majd.

A Dataworld névre keresztelt tranzakciócsomag keretében a Synergon megvásárolja Magyarország vezető CloudComputing szolgáltatóját, az NK Services Kft.-t. A mostanában oly divatos területen tevékenykedő, jelenleg többek között a Synergon alvállalkozójaként is dolgozó társaságtól jövőre 600 milliós bevételt és 300 milliós EBITDA-t remélnek. Szintén a Synergonhoz kerül a Wiera-csoport, melynek többek között az ország vezető hot spot szolgáltatója, a Wiera Kft. is tagja. Ez a cég biztosítja a vezeték nélküli internetelérést a Danubius Hotels Nyrt., a Ramada, az Accor szállodáiban, a Mol Nyrt. töltőállomásain, gyorséttermekben és nagyobb plázákban is. A csoport tagjai között található még egy adatkommunikációseszköz-szállító, valamint egy digitális hirdetőtáblák bérbeadásával foglalkozó cég.