Rólam

Jutasi Zoltán

"A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás." Márai Sándor (1900-1989)

img

közgazdász & üzletember

46 éves vagyok, tanulmányaimat a Corvinus Egyetemen végeztem. Japánban, Olaszországban és Svájcban tanultam menedzsment ismereteket.
A 90-es években a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) országos választmányi tagjaként, majd a 2000-es évek közepén a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) alelnökeként részt vállaltam a hazai vállalkozói és logisztikai élet fejlesztésében .
Aktív voltam a hazai sportélet szervezésében is, 2010-től a Magyar Squash Szövetség elnöke, 2013-tól a Szinkronúszó Szövetség elnökségi tagja voltam.
Nős vagyok, feleségem Jutasi Yvette, két gyermekünk van.

0
milló $ kezelt befektetés
0
Sikeres projekt
0
Elégedett partner
0
Felvásárolt cégcsoport
Hírek

Újságcikkek

Minden, ami a sajtó oldalain rólam napvilágot látott. Valós és valótlan állítások, érdekességek

Önéletrajz

Munka

Befektető, Senior stratégiai és M&A szakértő

NAVIGATOR Investments Zrt.

2006-

vezérigazgató

Generációváltás előtt álló vállalkozások felvásárlása és hozzájárulás magas befektetési hozamok eléréséhez. Részvétel a tranzakciós ciklus minden szakaszában a kezdeti átvilágítástól kezdve, a due diligence-en át egészen a felvásárlás utáni integrációig. Korábban strukturális és pénzügyi gondokkal küzdő cégek, átszervezése, átalakítása, pénzügyi problémák kezelése volt az elsődleges célpiac.

További információk: www.navigatorinvest.com

SYNERGON Informatika Nyrt.

2011-2013

vezérigazgató, az Igazgatótanács elnöke

Jutasi Zoltán és a NAVIGATOR csapata kifejezetten válságmenedzserként jelent meg a SYNERGON-ban és annak leányvállalataiban. A SYNERGON Informatika Nyrt. 2011-ben, a tranzakció időpontjában története mélypontján volt. A részvény árfolyama 140 forint környékére csökkent, ami az addigi legalacsonyabb részvényár volt. A cégcsoport korábbi menedzsmentje a keletkezett szakmai és pénzügyi problémáival nem volt képes megküzdeni, ezért a működési költségek markáns csökkentésére volt szükség 2012-ben. Jutasi Zoltán újratárgyalta a lejáró banki hiteleket és ismét stabilizálta a Társaság működését is, melynek keretében a cégcsoport működési költségeit éves szinten több mint 25%-al sikerült csökkenteni. Minden vevői és szállító szerződést újra kellett kötni, így a Társaság eredményessége jelentősen növekedett a 2012-es és 2013-as években. A vezető, hazai tulajdonú, regionális szinten tevékenykedő megoldásszállító vállalat részvényeit abban az időben a Budapesti Értéktőzsdén jegyezték. Ugyanezen évben a NAVIGATOR lett a legnagyobb részvénytulajdonos a cégben 15.89%-kal. A sikeres átszervezés után a csoport árbevétele meghaladta a 70 millió dollárt, és a részvény darabonkénti ára pedig 140 forintról 450 Forint körüli értékre emelkedett. Sajnálatos módon az egyik legnagyobb vevő, a BKK a SYNERGON akkori legnagyobb projektje során teljesen értelmezhetetlen módon lépett fel, melynek következtében a SYNERGON-t közel 2 milliárd forintos kár érte. A NAVIGATOR ekkor úgy döntött, hogy értékesíti a SYNERGON részvényeit és kiszáll a vezetésből is.

KÉSZ Holding Zrt.

2007-2009

vezérigazgató, az Igazgatóság tagja

A Kész Csoport ma is Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalkozása. Fő tevékenysége ingatlan fejlesztés, kivitelezés, valamint ingatlan hasznosítás. Jutasi Zoltán 2007 végén, a 2008-as világgazdasági válság előtt közvetlenül szerzett érdekeltséget a KÉSZ Csoportban. A tranzakció során a NAVIGATOR által delegált, hivatalba lépő új menedzsment – a holding struktúra kialakításával – az egész cégcsoportot átölelő átszervezést hajtott végre, amelynek köszönhetően a cégcsoport túlélte a válságot. Az új menedzsment vezetése alatt a cég bevétele 2008-ban elérte a 220 millió dollárt, a KÉSZ Holding Zrt. pedig az átszervezés eredményeként 4,8 milliárd forint adózás előtti eredményt realizált. A tranzakció értéke: 56,9 millió dollár volt. A KÉSZ részvényeit Jutasi Zoltán 2009-ben értékesítette.  

Kapcsolat

Kapcsolat

Küldj üzenetet