Mától (szombat) Jutasi Zoltán vezérigazgatóként, míg Gansperger Gyula alelnökként vezeti a KÉSZ Holding Vállalkozásfejlesztő és Vagyonkezelő Zrt-t.

A változásról a társaság közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket. Mindkét ismert személy egyben tulajdonosként is szerepet vállal a kecskeméti gyártóközponttal rendelkező vállalkozás vezetésében.

Varga Mihály a cég többségi tulajdonosa átadja a vezérigazgatói szerepet, a továbbiakban a KÉSZ Holding Zrt. elnöki posztját tölti be. Az új vezérigazgató, korábban a Navigator Informatika Rt. vezérigazgatója volt egy évtizeden át. Tavaly hagyta ott a számítástechnikai céget, s igazolt át a Wallis Rt.-hez.Gansperger Gyula, aki tavaly év elején lett a Wallis Rt. vezérigazgatója, szeptember elején távozott a  cégtől.

Gansperger 1998-2001 között az ÁPV RT. elnök vezérigazgatója volt, majd a Budapest Airport Rt. elnök vezérigazgatója, később a Wallis Rt.-nél szintén első számú vezetőként dolgozott a nyár végéig. A közleményből kiderül, hogy a negyedévszázados építőipari vállalkozás struktúrát váltott, tevékenységeit önálló cégekbe szervezte.

A cégcsoport építőipari társasága, a KÉSZ Közép-Európai Építő és Szerelő Kft. a hazai építési piac beszűkülése ellenére is jelentősen növeli árbevételét ebben az évben, a forgalma meghaladja majd az 54 milliárd forintot. A külföldi leányvállalatok is markáns fejlődést mutatnak, nemzetközi társaságok ipari és kereskedelmi projektjeit építik a környező országokban.
A teljes cégcsoport a 2007-es évet a vezetés tervei szerint 70 milliárd forint felett zárja.