A SYNERGON Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a SYNERGON Outsource Kft. költséghatékony informatikai szolgáltatások (szerver és alkalmazás üzemeltetés) outsourcing konstrukcióban történő ellátására kötött szerződést az egyik legnagyobb európai energetikai társasággal, a francia GDF SUEZ S.A. magyarországi vállalatával a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.-vel – olvasható a BÉT honlapján.

Hosszú távú informatikai outsource szerződést írt alá a SYNERGON Outsource Kft. a SYNERGON Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata a magyarországi GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.-vel (GDF SUEZ) annak érdekében, hogy az energetikai társaság a működéséhez szükséges infrastrukturális, adatközponti, és alkalmazás környezet szolgáltatásait az eddigieknél magasabb színvonalon és költséghatékonyan érje el a jövőben.

A SYNERGON Outsource Kft. erős, többfordulós versenyben nyerte el a 3 évre szóló, közel 650 millió forint értékű, a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. teljes szerver üzemeltetési, SAP és egyéb működés kritikus alkalmazások infrastruktúra és működési környezetének üzemeltetésére szóló szerződését. A megállapodás részeként a SYNERGON az ország egyik legnagyobb adatállomány-kezelő informatikai rendszerének működtetését és felügyeletét veszi át, melyet a részben alacsony költségű és korszerű virtualizációs megoldásokon alapuló Cloud technológiára építve szolgáltat a GDF SUEZ számára.

„Az aláírt szerződés fontos előrelépést jelent a GDF SUEZ számára, mivel a teljes szerver outsourcing innovatív és hatékony módon, erőforrás alapon valósul meg, ami biztosítja a megfelelő rugalmasságot. Ráadásul a SYNERGON által kidolgozott rendszer már középtávon is – 2-3 éves időszakban – jelentős költségcsökkentést jelent a Társaságunknak.” – közölte Csiba Péter, a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese.

„A SYNERGON Csoport az elmúlt évben komoly figyelmet fordított a megváltozott piaci igényeknek megfelelő szolgáltatási és termékportfólió kialakítására. Stratégiai cél volt az egyik legfontosabb terület, az outsource szolgáltatások továbbfejlesztése és a már meglévő, valamint új ügyfeleknél történő sikeres alkalmazása. Az elmúlt hónapban bejelentett akvizíciók során a társaság olyan műszaki és szolgáltatási tevékenységekkel bővítette portfólióját, melynek az első kézzelfogható haszna már a most elnyert tenderen érvényesült. A Cloud és az adatközponti szolgáltatások az outsource szolgáltatásokkal együtt jó alapot képezett a GDF SUEZ által kiírt pályázaton. A teljes szerver hosting szolgáltatást a ma már SYNERGON csoport tag NK Services Kft. látja el, mely cég az egyetlen VMware által is minősített magyarországi vCloudPowered partner. A számítási felhő kapacitás lehetővé teszi, hogy a szerződéskötést követően azonnal megkezdődhessen az elavult eszközök migrációja, virtualizációja. A felhőszolgáltató adatközpontja földrajzilag különböző területeken található, így az adatkapcsolati lehetőségek területén is biztosítja a legmagasabb kiszolgálási szinteket és a geo-redundanciát.”– nyilatkozta Jutasi Zoltán a SYNERGON Informatika Nyrt. vezérigazgatója.